Åka utomlands

Är du påväg på bilsemester utomlands? Be efter ett Green Card, dvs. ett intyg på att din trafikförsäkring är i kraft, från Volvia Försäkringar. I en del länder med Green Card avtal är det obligatoriskt att ha Green Card.

Du kan beställa ett Green Card med den bifogade blanketten eller via din Ifs Mina sidor dit du lätt loggar in med dina personliga bankkoder. Som kund hos Volvia Försäkringar får du tillgång till If Foldern eftersom din försäkring hör till If Helhetskundförsäkringar. Företagskunder kan beställa ett Green Card endast med den bifogade blanketten.

 

Vad är Green Card?

Green Card (Grönt kort) är ett intyg över att din bil har en trafikförsäkring som är i kraft. Det lönar sig alltid att beställa ett Green Card i god tid före resan. Vi sänder dig kortet avgiftsfritt. Då kan du åka på resa i lugn och ro. Närmare information om Green Card och trafikförsäkringsskyddet utomlands får du på både Ifs och Trafikförsäkringscentralens Internetsidor.

 

 

Trafikförsäkring

En finsk trafikförsäkring gäller i EES-länderna och i Green Card-länder utanför dem. Trafikförsäkringen gäller inte i länder som står utanför Green Card-avtalet. Om du är på väg till ett land som inte är med i Green Card-avtalet måste du teckna en försäkring vid landets gräns.

 

 

Kasko

Kaskoförsäkringen gäller i alla länder som hör till Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES). Dessutom gäller försäkringen i alla länder utanför EES som har ingått ett Green Card-avtal om trafikförsäkring. På skador som inträffat utanför Norden tillämpas dubbel självrisk. På skador som inträffat i Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Moldavien, Ukraina och Polen samt utanför Europa tillämpas fyrdubbel självrisk, vid stöldskador är självrisken emellertid alltid minst 25 procent av skadebeloppet.

 

 

Skriv ut en fullmakt vid behov

Om föraren av fordonet inte är ägare eller innehavare av fordonet måste föraren förutom ett Green Card även ha en fullmakt med på resan. I den befullmäktigar ägaren föraren att använda fordonet utomlands. Skriv ut en fullmakt via den nedanstående länken. Fyll i fullmakten och be att ägaren undertecknar den. Fullmakten kan beställas direkt av finansieringsbolaget om det har antecknats som ägare i registerutdraget.

Skriv ut en fullmakt här tästä

 

 

Beställ Green Card

© Volvia Försäkringar 2015