Yhteistyössä Volvo ja If Vakuutus

Volvia logo - ylempi linkki aloitussivulle

Volvon osto ulkomailta

Jos harkitset käytetyn Volvon ostamista ulkomailta, kannattaa sen rekisteröinnistä ja vakuutuksesta huolehtia mahdollisimman hyvissä ajoin.

Volvo XC60 vuoristotiellä

Käytetty Volvo ulkomailta - mitä on muistettava?

Käytettyjä Volvoja tuodaan Suomeen eniten Ruotsista ja Saksasta. Se ei ole ihme, sillä käytettyjen Volvojen markkinat ovat molemmissa maissa laajemmat kuin Suomessa ja hinnatkin usein edullisemmat.

Kun harkitset Volvon ostamista ulkomailta, kannattaa perehtyä auton rekisteröintiä ja vakuutuksia koskeviin asioihin jo hyvissä ajoin etukäteen.

Hanki vakuutus jo etukäteen Suomesta

Volviasta vastaava tuotepäällikkö Janne Sivenius suosittelee hankkimaan Volvia Vakuutuksen jo etukäteen Ruotsista tai Saksasta hankitulle Volvolle ennen kuin ajaa auton Suomeen. Volvian lakisääteiseen liikennevakuutukseen voi valita osakaskon tai kattavamman täyskaskon, ja molempia voi muokata itselleen sopivaksi valinnaisilla lisäturvilla.

– Volvia Vakuutus on voimassa Volvon ostohetkestä lähtien lähes kaikissa Euroopan maissa. Kun vakuutus on hankittu jo tässä vaiheessa, vakuutus on turvana jo kotimatkalla ja vakuutus on varmasti kattava. Jos jotain sattuu, on helpompi hoitaa asioita, kun tukena on suomalainen vakuutusyhtiö, Sivenius toteaa.

Listan voimassaoloalueista löydät Volvian vakuutusoppaasta. Ulkomailta tuotavan auton vakuutusta varten tarvitaan kopio ulkomaisesta rekisteriotteesta sekä perustiedot oston kohteena olevasta Volvosta: merkki ja malli, käyttövoima, polttomoottori- ja hybridiautoissa sylinteritilavuus, teho kilowateissa, auton paino, käyttöönottovuosi, valmistenumero, korityyppi, vuosittaiset ajokilometrit ja tieto siitä, onko autolla alle 24-vuotiaita kuljettajia.

Neljä Volvo V60 -autoa seisoo rivissä

Volvon käyttöönotto- ja autoveroilmoitukset

Kun saapuu Suomeen ulkomailta ostetulla Volvolla, auton tulee olla rekisteröitynä toisessa Eta-maassa tai vaihtoehtoisesti autolle on hankittava Traficomista suomalainen siirtolupa.

Uuden omistajan on tehtävä käyttöönottoilmoitus, jos ostamallaan Volvolla ajaa Suomessa ennen auton rekisteröintiä. Käyttöönottoilmoituksen jälkeen on tehtävä autoveroilmoitus OmaVerossa viiden päivän kuluessa. Autoverotuspäätös tulee auton omistajalle OmaVeroon tai postitse kotiin, minkä jälkeen autoveron voi maksaa OmaVerossa tai verkkopankissa.

Muista myös auton rekisteröinti

Volvon voi rekisteröidä, kun autoveron maksu näkyy Verohallinnossa. Vie auto rekisteröintikatsastukseen ja rekisteröi se katsastuskonttorilla. Ulkomailta ostettua autoa ei voi rekisteröidä sähköisesti. Rekisteröinnin jälkeen auton rekisteritunnus on tärkeää ilmoittaa vakuutusyhtiöön.

Auton rekisteröinti, lähde: vero.fi 

Valitse sopivin vakuutus

Volvia Vakuutus sopii kaikille Volvoille. Pyydä meiltä tarjous, niin autamme sinua löytämään sopivan vakuutusratkaisun.