Autolla ulkomaille

Oletko lähdössä autolomalle ulkomaille? Pyydä Volvia Vakuutukselta hyvissä ajoin Green Card eli todistus voimassaolevasta autosi liikennevakuutuksesta. Osassa Green Card -sopimusmaista Green Card on pakollinen.

Tilaa Green Card oheisella lomakkeella tai Ifin Omilla sivuilla, johon kirjaudut helposti pankkitunnisteillasi. Volvia Vakuutuksen yritysasiakkaat voivat tilata Green Cardin ainoastaan oheisella lomakkeella

 

Mikä on Green Card?

 

Green Card (Vihreä kortti) on todistus siitä, että autollasi on voimassa oleva liikennevakuus. Green Card kannattaa tilata aina hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Toimitamme sen veloituksetta. Näin voit lähteä matkalle turvallisin mielin. Lisätietoa Green Cardista ja vakuutusturvasta ulkomailla saat sekä Ifin että Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta

 

Liikennevakuutus

 

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja niiden ulkopuolisissa Green Card -maissa. Liikennevakuutus ei ole voimassa Green Card -sopimuksen ulkopuolisissa maissa. Jos olet lähdössä Green Card -sopimuksen ulkopuoliseen maahan, tulee sinun ottaa vakuutus kohdemaan rajalta.

 

Kasko

 

Kasko on voimassa kaikissa Euroopan talousalueen (ETA) valtioissa. Lisäksi vakuutus on voimassa kaikissa ETA-alueen ulkopuolella olevissa maissa, jotka liikennevakuutuksen osalta ovat liittyneet Green Card -sopimukseen. Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Venäjällä, Valko-Venäjällä, Moldovassa ja Ukrainassa, Baltian maissa, Puolassa sekä Euroopan ulkopuolella omavastuu on nelinkertainen, paitsi varkausvahingoissa, joissa se on 25 % vahingon määrästä, kuitenkin vähintään varkausvahingon omavastuun nelinkertainen määrä.

 

Tulosta valtakirja tarvittaessa

 

Jos ajoneuvon kuljettaja ei ole ajoneuvon omistaja tai haltija, hänellä tulee olla matkalla Green Cardin lisäksi myös valtakirja. Valtakirjalla omistaja valtuuttaa kuljettajan käyttämään ajoneuvoa ulkomailla. Tulosta valtakirja alla olevasta linkistä. Täytä se ja pyydä allekirjoitus omistajalta. Valtakirjan voi tilata suoraan rahoitusyhtiöltä jos rahoitusyhtiö on auton rekisteriotteeseen merkitty omistaja.

Tulosta valtakirja tästä

 

Tilaa Green Card

Asiakaspalvelu

Vakuutusasiat puh. (09) 5044 5290 (ma-pe klo 8.00–20.00)
Vahinkoasiat puh. 010 191 820 (ma-pe klo 8.00–18.00)

Vakuutuksenantaja: If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike, Y-tunnus 1602149-8.
If Skadeförsäkring AB (publ), 10680 Tukholma, Ruotsi, Org. nr. 516401-8102.